מסחאן: לאפה לבנונית עם עוף שלם מפורק, צנוברים וסומאק
עוף שפורק לחתיכות ועורבב עם בצל מטוגן וצנוברים על לאפה ביתית טובה ועם הרבה סומאק חמצמץ. תענוג אמיתי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
למסחאן:
1.5 קילוגרם בשר עוף
כוס שמן זית
1/4 כוס סומאק
1/4 כפית פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
1/2 קילו בצל
50 גרם צנובר
ללאפה:
קילו קמח
חצי כפית מלח
כוס שמן רגיל
חצי כפית שמרים יבשים
רבע כפית סוכר
כוס וחצי מים
אופן ההכנה:
1 המסחאן: מנקים את העוף היטב, חותכים לארבעה חלקים ומתבלים בחצי מכמות התבלינים. מטגנים את העוף חצי טיגון בשמן זית, מעבירים לסיר עם מים ומבשלים כחצי שעה בסיר סגור על אש נמוכה.
2 מכניסים את העוף לתנור למשך כעשר דקות. בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית. לאחר מכן מטגנים את הצנוברים.
3 הלאפה: מערבבים את הכל ביחד עד שנוצר בצק. מתחילים להוסיף מים בהדרגה עד שהבצק מגיע למצב לא רך ולא קשה מדי. קורצים לכדורים ושמים בצד להתפחה עד להכפלת הנפח. מרדדים כל כדור לגודל פיתה ומכניסים לתנור לשלוש דקות עד הזהבה.
4 מוציאים את העוף, מפרקים לחתיכות ומתבלים במחצית השנייה של התבלינים. מוסיפים את הבצל המטוגן והצנובר. מכניסים לתוך תבנית שבתוכה הלאפה ואז מכניסים לתנור למשך 4-5 דקות והמנה מוכנה.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים