אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קישוא ממולא עוף וחמאת בוטנים

מילוי מקורי ומעניין לקישואים: כרעי עוף נטולי עצמות ברוטב חמאת בוטנים שבושל בחלב קוקוס. נשמע מסובך והרבה עבודה? זה לא המקרה

אשר לוי | מאסטר שף | פורסם 25/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.1 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס רוטב חמאת בוטנים:

4 בצלי שאלוט קצוצים

שמן זית

4 כפות חמאת בוטנים

2 כפיות רוטב קארי אדום

מלח

פלפל

קורט כורכום

1/4 כוס מים

לקישוא:

קישואים

מלח גס

שמן זית

למילוי:

4 בצלצלי שאלוט קצוצים

שמן זית

4 כרעיים עוף ללא עצם חתוכים לקוביות

פלפל

בשר משני קישואים

3 פלפלים אדומים מתוקים יבשים מושרים במים וקצוצים

2 כפות בסיס חמאת בוטנים

קורט כורכום

מלח

לרוטב הבוטנים:

בסיס חמאת בוטנים

מים/חלב קוקוס

אופן ההכנה:

1 בסיס רוטב חמאת הבוטנים:  מטגנים את השאלוטים בשמן זית עד שהם משחימים מעט, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומבשלים עד שהטעמים נפתחים, מוסיפים את הקארי, מלח פלפל, מעט כורכום ורבע כוס מים. מבשלים עד שמסמיך מעט.

2 הקישוא: קוטמים ראש הקישוא (ישמש ככיסוי) ובעזרת כף מוציאים את הבשר (משתמשים בבשר של הקישוא למילוי), מורחים בשמן זית ומעט מלח גס. מכניסים לתנור ל-190 מעלות למשך 20 דקות עם הראש שקטמנו.

3 המילוי: מטגנים בצלצלי שאלוט בשמן זית, מוסיפים את העוף עם פלפל שחור ומטגנים מעט.  מוסיפים את בשר הקישוא, פלפלים אדומים קצוצים, 2 כפות בסיס חמאת בוטנים, מעט כורכום ומלח, מבשלים כ-10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

4 מוציאים את הקישואים מהתנור, ממלאים בתערובת העוף וסוגרים עם הראש של הקישוא. מכניסים לתנור ביחד עם הראש ל-20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

5 לרוטב חמאת בוטנים: במחבת שמים 4 כפות מהבסיס לרוטב חמאת הבוטנים, מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים עד לקבלת המרקם הרצוי (מומלץ להוסיף חלב קוקוס במקום המים לקבלת רוטב עשיר יותר).

6 הרכבת המנה: בצלחת עגולה שמים מעט מרוטב חמאת הבוטנים ומעל שמים את הקישוא.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים