אוכל

חזה עוף ממולא

בבשר טחון ופירות יבשים

דלית אוזן | מאסטר שף | פורסם 15/10/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג חזה עוף פרוס דק דק
חצי ק"ג בשר צוואר טחון
6 יחידות מישמש יבש
1 בצל בינוני
חופן אגוזי מלח טחונים
חופו צנוברים
כפית קינמון
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פילפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה
2-3 ביצים טרופות
שקית פירורי לחם
שמן לטיגון
ציר בקר (אפשר כול רוטב אחר)

אופן ההכנה:

1 שמים בקערה את הבשר ומגרדים בצל 2. קוצצים את המישמש ומוסיפים את כל שאר המרכיבים פרט לביצים ולפרורי לחם 3. בקצה של חזה העוף מניחים קציצת בשר לא גדולה שהחזה עוף יוכל לעטוף ומגלגלים לגליל. כך עושים עם כל שאר חזות העוף. 4. כאשר כל חזות העוף מגולגלים, טורפים את הביצים, טובלים את כל חזה עוף בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק ועל אש גבוהה עד להזהבה מוציאים ומניחים על נייר סופג. 5. מבשלים את הגלילות בציר הבקר חצי שעה על אש נמוכה. 6. לאחר שהכל מוכן מכינים את הרוטב: מבשלים במים עד לכיסויי שזיפים שחורים יבשים ומישמש עם כף סילאן עד שהכול מתרכך. 7. טוחנים בבלנדר ומפזרים מעל הגליל כאשר הוא כבר בצלחת ההגשה