אוכל
צילום׃ עודד מרום, מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים

כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות, תרד וזיתים

מנה ביתית צבעונית ומשביעה. לא רק לילדים - גם הגדולים אוהבים

אבי ביטון | מתכון בטוח 3, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 31/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לכדורי העוף:

600 גרם עוף, טחון

3 שיני שום, כתושות

1 בצל, קלוף וקצוץ דק מאוד

1 צרור פטרוזיליה, קצוצה

1 צרור כוסברה, קצוצה

4 כפות גדושות פירורי לחם

1 ביצה

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

100 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות

4 עגבניות, קצוצות דק

1 בצל סגול, קלוף וחתוך לרצועות דקות

2 שיני שום, כתושות

מלח ופלפל שחור

1 כוס מים או מרק עוף צח

400 גרם תרד טרי (או בייבי תרד), שטוף

100 גרם זיתי טאסוס מצומקים או זיתי קלמטה מגולענים

אופן ההכנה:

1 מכינים את כדורי העוף: מערבבים בקערה את כל החומרים ומאחסנים במקרר במשך שעה. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים. שומרים במקרר כשעה נוספת.

2 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר רחב את השמן. מוסיפים את שני סוגי העגבניות, הבצל והשום ומטגנים במשך 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

3 מוסיפים לסיר בזהירות את כדורי העוף. מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות. מוסיפים את התרד והזיתים, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מגישים חם.