תמונת AVI׃ אהרוני מבשל לחברים
מנסף עוף מסאלה
תבשיל דרוזי עשיר ומלא ארומה של אורז ובשר
ויסוצקי | גלובס
| פורסם 23/02/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 שקיקי תה צ'אי מסלה
כוס מים רותחים
3/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים גס
קילוגרם בשר עוף (או כבש) חתוך לקוביות גדולות
חצי כפית תערובת תבלינים בהרט (להשיג בשווקים)
3-4 כוסות מים בטמפרטורת החדר
2 כוסות אורז
כפיות מלח
חופן צנוברים קלויים להגשה
אופן ההכנה:
1 חולטים את התה בכוס המים למשך 5 דקות 2. בסיר גדול, מעל להבה בינונית גבוהה, מחממים מעט שמן זית. 3. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. 4. מוסיפים עוד קצת מהשמן ומטגנים גם את קוביות הבשר מכל הצדדים. 5. מוסיפים לסיר את הבהרט ואת האורז, מערבבים ומוסיפים את כוס התה. 6. מערבבים ומוסיפים מים עד כיסוי, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה. 7. ברגע הרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהאורז מוכן. זורים מעל צנוברים ומגישים.