עוף חגיגי בתפוחים, יין לבן ודבש
רוצים ללכת על עוף לארוחת החג, אבל להיות בטוחים שהוא יתאים פיקס? הנה המתכון בשבילכם. תפוח יש, דבש יש, וגם יין לבן ורימונים לקישוט. יותר ראש השנה מזה לא תמצאו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 ירכי עוף גדולות, ללא עור
מעט שמן זית, לטיגון
3 תפוחים (אפשר סמית או אדומים או לערבב), קלופים, מגולענים וחתוכים גס
1 בצל סגול גדול, קלוף וחתוך גס לפלחים
חופן חמוציות מיובשות
כוס וחצי יין לבן (מסוג שאוהבים לשתות)
כף משחת ציר עוף
כף דבש
מלח
פלפל שחור גרוס
חופן קטן של גרגירי רימון
אופן ההכנה:
1 מחממים מעט שמן בסיר רחב ושטוח – כזה שניתן להכניס לתנור. מוסיפים את העוף וצורבים משני הצדדים עד להזהבה (בערך 15 דקות מכל צד).
2 ממיסים את משחת הציר בכוס מים רותחים ומוסיפים אותה לסיר. בוחשים היטב, כדי להסיר את משקעי הטיגון מתחתית הסיר, ואז מוסיפים את היין הלבן, הדבש וכל שאר המצרכים מלבד הרימון.
3 מוסיפים מים כמעט עד כיסוי העוף, ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מכסים את הסיר בנייר אלומיניום, מנקבים בו כמה חורים ומעבירים לתנור. אחרי כשעה מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהנוזלים מצטמצמים והעוף מזהיב, עוד כ-20 דקות (הצמצום גורם לטעמים להעמיק).
5 מקשטים בגרגירי רימון ומגישים חם.
>> בשבוע שעבר ראינו טריק מגניב להכנת קעריות טאקו