אוכל
צילום׃ חיים יוסף, יחסי ציבור

קציצות עוף עם עשבי תיבול ואפונה

אם יש משהו שקציצות עוף אוהבות זה רוטב כזה בדיוק. מתכון למנת בית ברמה של מסעדה, תודות למעדניית טנא. הגשם יכול להמשיך לרדת, עם החמודות האלה אנחנו מה זה מסודרים

מעדניות טנא | mako אוכל | פורסם 25/11/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם עוף טחון (רצוי לערבב חזה עוף ופרגית)

1 בצל בינוני, מגורר

1 זוקיני, מגורר וסחוט מנוזלים

2 שיני שום, כתושות

1 ביצה

חצי כוס פירורי לחם

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס נענע קצוצה

שמן לטיגון

לרוטב:

שמן לטיגון

בצל גדול, פרוס

חצי כוס סלרי קצוץ (ענפים ועלים)

3-4 עלי מנגולד, קצוצים

1 כפית כמון

חצי כפית כורכום

מלח ופלפל לפי הטעם

כוס אפונה קפואה, מופשרת

אופן ההכנה:

1 הרוטב: מטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את הסלרי, המנגולד והתבלינים. מוסיפים את האפונה ו-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים עד לקבלת רוטב די סמיך.

2 הקציצות: מערבבים בקערה גדולה את העוף הטחון, הבצל והזוקיני, השום, הביצה, פירורי הלחם ועשבי התיבול, עד לקבלת תערובת אחידה.

3 יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומשטחים מעט בין כפות הידיים.

4 מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה ואחידה. אם מעדיפים לאפות, מסדרים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, משמנים גם את חלקן העליון ואופים ב-200 מעלות 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.

5 מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כשעה על אש נמוכה-בינונית.

6 מגישים את הקציצות לצד אורז, פירה או סלט ירקות טרי.

* אפשר להוסיף לרוטב ירקות שאוהבים (בתמונה: זוקיני).

מתכון באדיבות מעדניות טנא. סשה ארגוב 23, רעננה | גשר העץ 3, א.ת עמק חפר. להזמנות