אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן

עוף בלימון

יש המון דרכים להכין עוף בלימון. אליטה אופק מטגנת שניצלים בשיטה מיוחדת שמבטיחה אקסטרה פריכות (כבר משהו לאמץ!) - ופשוט מגישה אותם עם רוטב לימוני בסגנון אסייתי. התוצאה אש

אליטה אופק | אסייתי, הוצאת מודן | פורסם 30/05/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשניצל (6-4 מנות):

500 גרם חזה עוף, פרוס דק

פירורי פנקו או זהב

שמן לטיגון עמוק

לבלילה:

1 ביצה

1 כף חרדל דיז‘ון חלק

1 כף חרדל גרגירים

1 כף מיונז

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

קורט מלח

קורט פלפל שחור

לרוטב הלימון:

1 כוס מים

רבע כוס סוכר

שלושת רבעי כוס מירין

שלושת רבעי כוס רוטב סויה

מיץ מלימון אחד

1 כף קורנפלור

2 כפות מים קרים

1 גזר, חתוך לגפרורים

חצי בצל לבן קטן, פרוס דק

1 בצל ירוק, פרוס גס

חצי פלפל צ'ילי אדום, פרוס (לא חובה)

2 פרוסות ג'ינג'ר טרי, חתוכות לגפרורים

 להגשה:

שומשום שחור קלוי

אופן ההכנה:

1 נשים בקערה את כל מרכיבי הבלילה, ונערבב לאיחוד. נשים בקערה נפרדת את פירורי הלחם.

2 נטבול את נתחי העוף בבלילה, ולאחר מכן נצפה היטב בפירורי הלחם תוך כדי הידוק. נעביר למקרר להתייצבות לפחות חצי שעה (זה חשוב! הקירור גורם לפירורים לדבוק בעוף, ובטיגון השניצל יתקבל קריספי במיוחד).

3 נכין את רוטב הלימון: נחמם בסיר קטן את המים, הסוכר, המירין, רוטב הסויה ומיץ הלימון. נערבב בקערה קטנה את הקורנפלור עם המים הקרים. נוסיף את הקורנפלור לאט ותוך כדי ערבוב לרוטב. נערבב עד שנגיע לסמיכות הרצויה, כ-2 דקות. נוסיף את שאר המרכיבים ונבשל עוד דקה-שתיים.

4 נכין את השניצלים: נחמם שמן לטיגון עמוק ונטגן את השניצלים 3-2 דקות להשחמה יפה. נוציא בעזרת מלקחיים או כף מחוררת ונניח את השניצלים על רשת (לשמירת הקריספיות).

5 נפרוס את השניצלים לרצועות, נגיש לצד אורז לבן ונמזוג בנדיבות מרוטב הלימון על הכל. נפזר מעט שומשום שחור קלוי ונגיש.

אסייתי - הכריכה (צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן)
אסייתי - הכריכה|צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן

לעוד מתכונים מתוך הספר "אסייתי" של אליטה אופק