אוכל

עוף שלם צלוי במלח גס, מוגש עם בק-צ'וי

אהרוני במתכון לעוף צלוי בתנור בניחוח סיני

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 15/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.4 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לעוף

1 עוף שלם, טרי ויפה

2.5 קילו מלח גס

1 לימון שלם

3 בצלים ירוקים, שלמים

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ופרוס

2 גבעולי למון גראס

1 כף פלפל שחור גרוס

1 כף גרגירי כוסברה כתושים

לרוטב

5 כפות שמן

3 שיני שום קצוצות

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

1 פלפל אדום חריף מנוקה וקצוץ

3 כפות רוטב סויה

½ כוס יין אורז

1 כף סוכר

מלח, פלפל שחור טחון טרי

בצל ירוק- רצועות או טבעות דקיקות של החלק הירוק בלבד

לבק צ'וי

4 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

3 ס"מ גפרורי שורש ג'ינג'ר

3 בצלים ירוקים פרוסים לפרוסות אלכסוניות גדולות (כ-5 סנטימטר האחת)

4 ראשי בק צ'וי קטנים חתוכים לפרוסות בגודל של כ-5 סנטימטר- גבעולים ועלים.

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור אפייה לחום של 200 מעלות.

2 בסיר אובאלי, בעל מכסה שיוכל להכיל את העוף ולהיכנס לתנור, מחממים את המלח הגס עד שהוא לוהט (20 דקות עד חצי שעה) מעל להבה בינונית.

3 בזמן שהמלח מתחמם מכניסים אל תוך העוף את הלימון השלם, ג'ינג'ר, בצל ירוק ואת הלמון גראס חבוט וחתוך. מושחים את העוף בפלפל שחור וגרגירי כוסברה.

4 כשהמלח לוהט מעבירים חצי מכמות המלח לקערה, מניחים את העוף בסיר המלח (מעל מחצית כמות המלח שנותרה בו) ומכסים אותו היטב במחצית כמות המלח שזה עתה הוצאנו מהסיר. משאירים את העוף בסיר כ-10 דקות (עדיין מעל להבה בינונית). במשך העבודה עם המלח חשוב לזכור שהוא לוהט לכן יש להימנע מלגעת בו עם הידיים.

5 מכסים את הסיר ומעבירים את הסיר המכוסה לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-45 דקות.

6 מוצאים את הסיר מהתנור ובזהירות בעזרת מרית וכף עץ, או שתי מריות מוציאים את העוף מהסיר. בעזרת מטלית בד או נייר מטבח מנגבים בעדינות מהעוף את כל המלח שנותר עליו- זהירות, הוא לוהט.

7 חותכים את העוף לפרוסות בעזרת קופיץ חד ומוציאים את חומרי המילוי שסיימו את תפקידם.

8 מכינים את הבק צ'וי: מחממים במחבת את ארבע כפות השמן, כשהוא לוהט מטגנים בו כדקה את שיני השום והג'ינג'ר.

9 מוסיפים את הבצל הירוק ואת הבק צ'וי. מטגנים דקה, מוסיפים מלח, פלפל, מעט מים ומערבבים דקה נוספת.

10 מכינים את הרוטב: מחממים שמן במחבת, כשהוא חם מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף. מטגנים כדקה.

11 מוסיפים את הסויה יין האורז והסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים כשתי דקות ומסירים מהאש.

12 מניחים את הבק צו'י המוקפץ בכלי הגשה, מעליו מניחים את העוף הפרוס ומעל הכל יוצקים את הרוטב. מפזרים בצל ירוק ומגישים.