תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק
את אחד המתכונים היפים והחגיגיים מהבלוג של ענת אלישע, אמא שלה בכלל הייתה מכינה עם בשר ולא עם עוף, אבל באמת שהגרסה הזאת לא נופלת מהמקור. ואפילו אפשר להשתמש בירקות קפואים! אמאל'ה ואבאל'ה כמה שזה טעים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
6-8 שוקי עוף (אפשרי כל חלק אחר)
2 בצלים גדולים קצוצים
4-5 שיניי שום פרוסות
3 כוסות פול ירוק (טרי/קפוא)
5 תחתיות ארטישוק חתוכים לרבעים (אפשר קפוא)
כוס עגבניות שרי חצויות
3-4 פלפל צ׳ילי יבש (לא חובה)
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
5 כפות שמן זית/אחר
מיץ מלימון שלם סחוט
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את נתחי העוף, צורבים אותם היטב משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע
2. מטגנים באותו השמן את הבצל במשך כ-15 דקות על להבה גבוהה.
3. מוסיפים את הפול הירוק, העגבניות, הארטישוק והשום ומטגנים כ-10 דקות. מערבבים מדי פעם.
4. מוסיפים תבלינים, מערבבים ויוצקים 2 כוסות מים רותחים.
5. מוסיפים את העוף חזרה לסיר ומכסים.
6. מבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית ומוסיפים את מיץ הלימון.
7. מבשלים עוד כ-10 דקות ומקשטים בפטרוזיליה/כוסברה.
בתיאבון!