אוכל
צילום׃ OlgaMiltsova, Istock

קציצות הודו עם שעועית לבנה, עשבי תיבול ופלפלים

מתכון לקציצות פיקנטיות ברוטב אדום עשיר. מנה משביעה פשוטה וקלה להכנה

יוסי שטרית | קיטשן מרקט | פורסם 02/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

1/2 קילו בשר הודו טחון

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

חופן פטרוזיליה קטנה קצוצה דק

1 ביצה

5 כפות פירורי לחם (לא חובה)

1/2 כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

לרוטב השעועית:

מעט שמן זית

1/2 בצל קצוץ

5 שיני שום פרוס

1 כוס קוביות פלפלים אדומים

1/4 פלפל חריף פרוס

2 עגבניות חתוכות לקוביות ללא הגרעינים

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת

חצי חופן שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות.

2 מחממים במחבת גדולה ורחבה שמן, ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.

3 מטגנים במעט שמן זית את כל מרכיבי הרוטב, חוץ מהשעועית, העגבניות והשמיר.

4 לאחר שכל הירקות התרככו, מוסיפים את השעועית יחד עם העגבניות וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.

5 מסדרים את הקציצות מעל הרוטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ-10 דקות.

6 לפני ההגשה, מפזרים מעל את השמיר ומזלפים מעט שמן זית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!