קציצות הודו עם שעועית לבנה, עשבי תיבול ופלפלים
מתכון לקציצות פיקנטיות ברוטב אדום עשיר. מנה משביעה פשוטה וקלה להכנה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
1/2 קילו בשר הודו טחון
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
חופן פטרוזיליה קטנה קצוצה דק
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם (לא חובה)
1/2 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לרוטב השעועית:
מעט שמן זית
1/2 בצל קצוץ
5 שיני שום פרוס
1 כוס קוביות פלפלים אדומים
1/4 פלפל חריף פרוס
2 עגבניות חתוכות לקוביות ללא הגרעינים
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
חצי חופן שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות.
2 מחממים במחבת גדולה ורחבה שמן, ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
3 מטגנים במעט שמן זית את כל מרכיבי הרוטב, חוץ מהשעועית, העגבניות והשמיר.
4 לאחר שכל הירקות התרככו, מוסיפים את השעועית יחד עם העגבניות וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.
5 מסדרים את הקציצות מעל הרוטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ-10 דקות.
6 לפני ההגשה, מפזרים מעל את השמיר ומזלפים מעט שמן זית.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!