אוכל
צילום׃ אוכל מכל הלב

כנפיים, אורז ותפוחי אדמה בקוקי אחד

תבשיל שחום וקליל להכנה בטעמים מזרחיים משגעים

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 18/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 110 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

20 כנפיים
2 כוסות אורז פרסי
2-3 תפוחי אדמה
2 בצלים בינונים
צרור עלי פטרוזיליה
2 כוסות מרק עוף
שמן זית

למשרה ולתיבול

מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
כורכום
בהרט
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את חלקי העוף במשרה ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים.

2 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות עם הקליפה ומתבלים בתבלינים בהם תיבלנו את חלקי העוף, ללא השמן.

3 משרים את האורז במים רותחים לעשרים דקות ובינתיים מטגנים את הבצלים שקצצנו דק בשמן זית, עד הזהבה.

4 מסננים את האורז ממי ההשריה, מוסיפים את הבצל המטוגן ועלי הפטרוזיליה הקצוצים ומתבלים בתבלינים בהם תיבלנו את העוף.

5 ממלאים בשקית קוקי גדולה את חלקי העוף ,תפוחי האדמה והאורז בשכבות, על מנת שכל המרכיבים יתפזרו  באופן שווה בתוך השקית ותהיה ספיגת טעמים שווה לכל המרכיבים.

6 יוצקים פנימה 2 כוסות מרק העוף וסוגרים היטב את השקית.

7 מחוררים כמה חורים עם קיסם להוצאת לחצים ואופים בתנור למשך שעתיים בחום בינוני.

8 הופכים בזהירות פעם אחת את השקית על מנת שתהיה השחמה יפה גם בצד השני של החגיגה.