כנפיים, אורז ותפוחי אדמה בקוקי אחד
תבשיל שחום וקליל להכנה בטעמים מזרחיים משגעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
20 כנפיים
2 כוסות אורז פרסי
2-3 תפוחי אדמה
2 בצלים בינונים
צרור עלי פטרוזיליה
2 כוסות מרק עוף
שמן זית
למשרה ולתיבול
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
כורכום
בהרט
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את חלקי העוף במשרה ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים.
2 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות עם הקליפה ומתבלים בתבלינים בהם תיבלנו את חלקי העוף, ללא השמן.
3 משרים את האורז במים רותחים לעשרים דקות ובינתיים מטגנים את הבצלים שקצצנו דק בשמן זית, עד הזהבה.
4 מסננים את האורז ממי ההשריה, מוסיפים את הבצל המטוגן ועלי הפטרוזיליה הקצוצים ומתבלים בתבלינים בהם תיבלנו את העוף.
5 ממלאים בשקית קוקי גדולה את חלקי העוף ,תפוחי האדמה והאורז בשכבות, על מנת שכל המרכיבים יתפזרו באופן שווה בתוך השקית ותהיה ספיגת טעמים שווה לכל המרכיבים.
6 יוצקים פנימה 2 כוסות מרק העוף וסוגרים היטב את השקית.
7 מחוררים כמה חורים עם קיסם להוצאת לחצים ואופים בתנור למשך שעתיים בחום בינוני.
8 הופכים בזהירות פעם אחת את השקית על מנת שתהיה השחמה יפה גם בצד השני של החגיגה.