צילום׃ אלקנה ביטון
הסופריטו הכי טעים בעולם
עוף, תפוחי אדמה ובטטות בסיר טעים אחד, שעולה כולו 40 שקל
אלקנה ביטון | mako
| פורסם 05/05/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 תפוחי אדמה אדומים גדולים
2 בטטות בינוניות
ראש שום
6 בצלצלים קטנים, אפשר שאלוט
גבעול רוזמרין (אם אין, אפשר תימין)
3 כרעיים של עוף, מחולקות
שמן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון.
2 מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות, וחותכים לחתיכות בינוניות. שוטפים ומייבשים.
3 מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה, מוציאים למסננת וממליחים. עושים אותו הדבר עם הבטטות.
4 שוטפים את העוף ומייבשים.
5 מחממים טוב טוב רבע כוס שמן בסיר גדול. מניחים את העוף בשמן בזהירות (השמן קופץ) ומטגנים עד שמתחיל להשחים.
6 מוסיפים את השום והבצל, ונותנים להם טיגון ביחד עם העוף.
7 כשהעוף משחים יפה ממליחים ומפלפלים, ומוסיפים את הרוזמרין. מפזרים את תפוחי האדמה ומעליהם את הבטטות (שהן הכי עדינות), ולא מערבבים.
8 מרתיחים מים בקומקום ומוסיפים עד חצי גובה הסיר. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות.