אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

הסופריטו הכי טעים בעולם

עוף, תפוחי אדמה ובטטות בסיר טעים אחד, שעולה כולו 40 שקל

אלקנה ביטון | mako | פורסם 05/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 תפוחי אדמה אדומים גדולים
2 בטטות בינוניות
ראש שום
6 בצלצלים קטנים, אפשר שאלוט
גבעול רוזמרין (אם אין, אפשר תימין)
3 כרעיים של עוף, מחולקות
שמן
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון.

2 מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות, וחותכים לחתיכות בינוניות. שוטפים ומייבשים.

3 מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה, מוציאים למסננת וממליחים. עושים אותו הדבר עם הבטטות.

4 שוטפים את העוף ומייבשים.

5 מחממים טוב טוב רבע כוס שמן בסיר גדול. מניחים את העוף בשמן בזהירות (השמן קופץ) ומטגנים עד שמתחיל להשחים.

6 מוסיפים את השום והבצל, ונותנים להם טיגון ביחד עם העוף.

7 כשהעוף משחים יפה ממליחים ומפלפלים, ומוסיפים את הרוזמרין. מפזרים את תפוחי האדמה ומעליהם את הבטטות (שהן הכי עדינות), ולא מערבבים.

8 מרתיחים מים בקומקום ומוסיפים עד חצי גובה הסיר. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות.