קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים
מנת עוף חדשה ומקורית שתרענן לכם את הרפרטואר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
500 גרם חזה עוף טחון
1 בצל, מגורר דק
1 תפוח אדמה קטן, מגורר דק
3 כפות פירורי לחם (או 2 פרוסות לחם לבן ישן, ללא קרום, מושרות 5 דקות במים וסחוטות)
1 ביצה, טרופה
שלושת רבעי כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד (אם רוצים)
1 כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל לבן גרוס טרי
1 כפית שטוחה בהרט לקציצות (אם רוצים)
שמן לטיגון
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
1 בצל לא גדול, קצוץ לקוביות
4 שיני שום, פרוסות דק
3 כפות לימונים כבושים קצוצים
1 כפית פפריקה חריפה (אם רוצים)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כורכום
1 כף זרעי כוסברה יבשה, כתושים
1 כפית מלח
מעט פלפל לבן גרוס טרי
3 עגבניות, קלופות וחתוכות גס
2 כפות רסק עגבניות
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומשהים במקרר כשעה.
2 יוצרים 30 קציצות קטנות ופחוסות מעט, בידיים רטובות או משומנות.
3 מחממים שמן לטיגון בסיר רחב בגובה כ-3 ס"מ על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות 7-5 דקות, עד שהן משחימות. מספיגים על מגבות נייר ומגישים מייד.
להכנת הרוטב:
1 מחממים סיר רחב עם השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום, הלימונים ואת התבלינים. מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות ואת הרסק. מערבבים ומוסיפים את המים.
2 מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. התבשיל משתבח אחרי לילה במקרר. מגישים עם אורז או פתיתים או קוסקוס ועם שעועית ירוקה חלוטה.