אוכל
צילום׃ דניה ויינר, "כרמלה ואני", הוצאת מודן

קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

מנת עוף חדשה ומקורית שתרענן לכם את הרפרטואר

דניאל זך | "כרמלה ואני", הוצאת מודן | פורסם 11/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם חזה עוף טחון

1 בצל, מגורר דק

1 תפוח אדמה קטן, מגורר דק

3 כפות פירורי לחם (או 2 פרוסות לחם לבן ישן, ללא קרום, מושרות 5 דקות במים וסחוטות)

1 ביצה, טרופה

שלושת רבעי כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד (אם רוצים)

1 כפית שטוחה מלח

רבע כפית פלפל לבן גרוס טרי

1 כפית שטוחה בהרט לקציצות (אם רוצים)

שמן לטיגון

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

1 בצל לא גדול, קצוץ לקוביות

4 שיני שום, פרוסות דק

3 כפות לימונים כבושים קצוצים

1 כפית פפריקה חריפה (אם רוצים)

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף כורכום

1 כף זרעי כוסברה יבשה, כתושים

1 כפית מלח

מעט פלפל לבן גרוס טרי

3 עגבניות, קלופות וחתוכות גס

2 כפות רסק עגבניות

1 ליטר מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומשהים במקרר כשעה.

2 יוצרים 30 קציצות קטנות ופחוסות מעט, בידיים רטובות או משומנות.

3 מחממים שמן לטיגון בסיר רחב בגובה כ-3 ס"מ על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות 7-5 דקות, עד שהן משחימות. מספיגים על מגבות נייר ומגישים מייד.

להכנת הרוטב:

1 מחממים סיר רחב עם השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום, הלימונים ואת התבלינים. מערבבים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות ואת הרסק. מערבבים ומוסיפים את המים.

2 מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות. התבשיל משתבח אחרי לילה במקרר. מגישים עם אורז או פתיתים או קוסקוס ועם שעועית ירוקה חלוטה.