אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן

קציצות עוף שניצל שילדים אוהבים

קציצות עוף עסיסיות עטופות בפירורי לחם, מתכון שלא נס ליחו

אבי ביטון ובני סיידא | ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן | פורסם 10/01/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לרביכה:

50 גרם מחמאה

1 כף גדושה קמח

1 כף אבקת מרק עוף

6 שיני שום, כתושות

1 כוס מים

לקציצות:

1 ק"ג חזה עוף, טחון

1/2 כוס פירורי לחם

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים

1 תפוח אדמה, מבושל, מקולף ומרוסק

מלח, פלפל שחור גרוס

לטיגון:

פירורי לחם

שמן, לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרביכה: ממיסים בסיר קטן את המחמאה, ומסירים מהאש. מוסיפים לסיר את הקמח, אבקת המרק והשום ומערבבים. מוסיפים את המים ובוחשים. מבשלים מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהרביכה מסמיכה. מסירים מהאש.

2 מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים, מוסיפים את הרביכה ומערבבים לתערובת אחידה - בשלב זה התערובת רכה מאוד. מכסים ושומרים במקרר לפחות 3 שעות ואז התערובת מתגבשת.

3 צרים מהתערובת קציצות ארוכות ושטוחות מעט. מצפים בפירורי לחם.

4 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ) ומטגנים את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים. מגישים חם.