קציצות עוף שניצל שילדים אוהבים
קציצות עוף עסיסיות עטופות בפירורי לחם, מתכון שלא נס ליחו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לרביכה:
50 גרם מחמאה
1 כף גדושה קמח
1 כף אבקת מרק עוף
6 שיני שום, כתושות
1 כוס מים
לקציצות:
1 ק"ג חזה עוף, טחון
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1 תפוח אדמה, מבושל, מקולף ומרוסק
מלח, פלפל שחור גרוס
לטיגון:
פירורי לחם
שמן, לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרביכה: ממיסים בסיר קטן את המחמאה, ומסירים מהאש. מוסיפים לסיר את הקמח, אבקת המרק והשום ומערבבים. מוסיפים את המים ובוחשים. מבשלים מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהרביכה מסמיכה. מסירים מהאש.
2 מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים, מוסיפים את הרביכה ומערבבים לתערובת אחידה - בשלב זה התערובת רכה מאוד. מכסים ושומרים במקרר לפחות 3 שעות ואז התערובת מתגבשת.
3 צרים מהתערובת קציצות ארוכות ושטוחות מעט. מצפים בפירורי לחם.
4 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ) ומטגנים את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים. מגישים חם.