אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

עוף עם שומר לכל השבוע

העמידו את הסיר הפשוט והמקסים הזה עוד הערב, ותיהנו ממנה טעימה, זולה ומשביעה לכמה ימים טובים

אלקנה ביטון | mako | פורסם 05/05/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קילו שומר טרי, פקעות טריות וריחניות
ראש שום
3 כרעי עוף מחולקות
בצל
צרור כוסברה קצוצה
שמן זית
מלח
פלפל לבן
כמון
כורכום
פלפל צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים מעט שמן בסיר גדול. שוטפים ומייבשים את העוף ומכניסים לטיגון, עד לקבלת גוון זהוב ויפה. מוציאים.

2 חותכים את הבצל לרצועות, מקלפים את השום, קוצצים את גבעולי השומר וחותכים את השומר עצמו לרבעים.

3 בסיר שטיגנו בו את העוף מטגנים את הבצל ואת הגבעולים של השומר. מוסיפים את השום ולבסוף את השומר ומערבבים היטב היטב.

4 מערבבים בקערה את התבלינים בשתי כוסות מים רותחים, מוסיפים לסיר ומערבבים. מניחים מלמעלה את העוף והכוסברה ומבשלים 50 דקות על אש בינונית.