צילום׃ אלקנה ביטון
עוף עם שומר לכל השבוע
העמידו את הסיר הפשוט והמקסים הזה עוד הערב, ותיהנו ממנה טעימה, זולה ומשביעה לכמה ימים טובים
אלקנה ביטון | mako
| פורסם 05/05/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
קילו שומר טרי, פקעות טריות וריחניות
ראש שום
3 כרעי עוף מחולקות
בצל
צרור כוסברה קצוצה
שמן זית
מלח
פלפל לבן
כמון
כורכום
פלפל צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים מעט שמן בסיר גדול. שוטפים ומייבשים את העוף ומכניסים לטיגון, עד לקבלת גוון זהוב ויפה. מוציאים.
2 חותכים את הבצל לרצועות, מקלפים את השום, קוצצים את גבעולי השומר וחותכים את השומר עצמו לרבעים.
3 בסיר שטיגנו בו את העוף מטגנים את הבצל ואת הגבעולים של השומר. מוסיפים את השום ולבסוף את השומר ומערבבים היטב היטב.
4 מערבבים בקערה את התבלינים בשתי כוסות מים רותחים, מוסיפים לסיר ומערבבים. מניחים מלמעלה את העוף והכוסברה ומבשלים 50 דקות על אש בינונית.