אוכל

עוף עם בורגול

מתכון של ארז קומורובסקי

ארז קומרובסקי | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 06/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כרעיים טריות מופרדות לשוק וירך

מלח גס

פלפל שחור טרי כתוש

3 בצלים אדומים קצוצים

3 גבעולי סלרי קצוצים דק

1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ

300 גרם בורגול מושרה במים ומסונן

5 גרגרי פלפל אנגלי גרוס כתושים

מעט קינמון

2 לימונים פרסיים מיובשים שבורים לחתיכות גדולות

1/3 כוס שמן זית

1 צרור תרד או מנגולד קצוץ דק

3-4 כוסות מרק עוף צח

אופן ההכנה:

1 במחבת רחבה מחממים כשלוש כפות שמן זית.

2 ממליחים ומפלפלים את הכרעיים משני הצדדים בנדיבות, מעבירים אותן למחבת ומטגנים עד להשחמה, מוציאים ומניחים אותן בקערה בצד.

3 תבשיל הבורגול: מעבירים למחבת את יתרת שמן הזית, הבצל, הסלרי והפלפל הירוק ומטגנים כמה דקות.

4 מוסיפים את הבורגול מטגנים מספר דקות נוספות ומוסיפים את המלח, הפלפל, הפלפל האנגלי, הקינמון והלימון הפרסי, מערבבים ומוסיפים את התרד או המנגולד וממשיכים לערבב.

5 מחממים את ציר העוף ומביאים אותו קרוב לרתיחה.

6 מחזירים למחבת את השוקיים ויוצקים מעל הכול את הציר החם (הטמפרטורה של הציר חשובה לתהליך הבישול של הבורגול)

7 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.

>> כל המתכונים לראש השנה