תבשיל עוף "הכל בסיר אחד" של נועה
תבשיל חמין מקרוביוטי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
4 חתיכות כרעיים ללא עור
1 וחצי כוסות אורז מלא
1/2 כוס אורז בר מושרה חצי שעה לפני הבישול
1/2 כוס אזוקי (זן של שעועית יפנית) מושרית מלילה לפני ומסוננת
בצל בינוני קלוף וחתוך לרצועות
1 גזר חתוך לטבעות
1 קישוא חתוך לטבעות
1 דלורית קטנה חתוכה לקוביות
2 תפו"א קטנים חתוכים לרבעים
1 כרישה חתוכה לטבעות
1 עגבנייה בינונית (או 5-6 עגבניות שרי תמר)
שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
4-5 שיני שום
מלח אטלנטי
מעט פלפל שחור גרוס
4 גרגירי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
קורט כורכום
קורט כמון
אבקת אצות – ארמה, קומבו
2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
אופן ההכנה:
1 מזהיבים את רצועות הבצל בסיר עם שמן השומשום. 2. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים אותם טיגון קל משני צידיהם, מתבלים במלח ופלפל גרוס. 3. מסדרים מעל העוף את הירקות החתוכים. 4. מערבבים יחד את הדגנים והקטניות ומסדרים מעל הירקות שבסיר. 5. מוסיפים לסיר את התבלינים יחד עם שתיים וחצי כוסות מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה מאד ומבשלים מכוסה כשעה ורבע. מגישים חם.