אוכל
צילום׃ בועז לביא, יחסי ציבור

עוף ממולא אורז, כבדי עוף ותבלינים

מנה עשירה וחגיגית של עוף שלם ועסיסי עם המון הפתעות מתוקות בפנים

תומר צוק | "חוות צוק" - המעדנייה | פורסם 25/08/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

עוף שלם עם עור, נקי מעצמות
מעט שמן זית (1-2 כפות)
תימין
מלח פלפל

למילוי

4 כבדי עוף קצוצים גס לקוביות
1 כוס אורז לבן
רבע כוס שמן זית
חופן נענע קצוצה
3 תמרים קצוצים
3 שזיפים מיובשים
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 להכנת המילוי: מטגנים מעט את הכבדים.

2 מכינים אורז לבן.

3 מוסיפים לאורז את הכבדים ואת שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.

4 ממלאים את העוף.

5 קושרים בחוט לבישול את שתי הרגליים של העוף כדי שהמילוי לא יצא בעת הבישול.

6 מעסים את העוף בשמן זית עם ענפי התימין ולאחר מכן מפזרים את עלי התימין על העוף.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 מכניסים את העוף מכוסה ברדיד אלומיניום לתנור שחומם מראש למשך 30 דקות.

9 מורידים את רדיד האלומיניום וצולים עוד כ- 30 דקות.

10 ניתן לפזר על התבנית ירקות שורש עם מעט שמן זית ותבלינים.