צילום׃ דניה ויינר, יחסי ציבור
עופיונים ממולאים בזיתים
עופות קטנים ועסיסיים במילוי מופלא של זיתים ועשבי תיבול
אבנר לסקין | חגיגה ים תיכונית, הוצאת ידיעות אחרונות
| פורסם 07/04/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
1 כוס זיתים ירוקים קטנים מגולענים
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 כף עלי תימין טריים
½ כפית פלפל שחור גרוס
6 גבעולי רוזמרין
1 כפית מלח גס
2 עופיונים קטנים, אם אפשר אורגניים של טבע עוף
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות. 2. בקערה שמים את הזיתים, שמן הזית, השום, התימין, הפלפל, 4 מגבעולי הרוזמרין וחצי מכמות המלח הגס ומערבבים בכף גדולה. 3. ממלאים את העופיונים בתערובת הזיתים, מורחים אותם בשאריות הנוזל מתחתית הקערה, מפזרים מעל את שארית המלח ומכניסים לתבנית עמוקה. 4. בחוט קשירה קושרים את רגלי העופיונים ומניחים גבעול רוזמרין צמוד לכל עופיון. 5. מכניסים לתנור ל-40 דקות, 20 דקות מכל צד. מתחילים כאשר הגב פונה כלפי מעלה ואז הופכים. 6. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד. 7. נשמר עד יומיים במקרר בכלי אטום. מחממים לפני ההגשה.