אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

עוף בפירות יבשים עם אורז

עינב אוזן הגישה אל שולחן השופטים מנה של עוף בפירות יבשים והצליחה להפתיע אפילו את אוהבי העוף הגדולים ביותר. בואו לנסות גם אתם

עינב אוזן | מאסטר שף | פורסם 20/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

6 שוקי עוף ללא עור
4 בצלים סגולים גדולים חתוכים לחצי עיגולים בעובי של 1/2 סנטימטר בערך
4 שזיפים מיובשים
4 תמרים מיובשים
4 מישמישים מיובשים
4 כפות שמן קנולה
1 כף כרכום
כף וחצי פפריקה מתוקה
1 כף סוכר
1/3 כף מלח
1/2 כפית קינמון
1/4 חבילת כוסברה קצוצה

לאורז

2 כוסות אורז פרסי
3 כוסות מים חמים
1/3 כף מלח
4 כפות שמן סויה

אופן ההכנה:

אופן הכנת האורז: 1 מחממים שמן בסיר. 2. מוסיפים את 2 כוסות האורז ומטגנים מעט. 3. מוסיפים את המלח ומערבבים. 4. מוסיפים את 3 כוסות המים הרותחים. 5. מביאים לרתיחה, מערבבים טוב את האורז ומכסים חלקית את הסיר. 6. מבשלים בין 17 ל- 20 דקות.

אופן הכנת העוף: 1 מחממים בסיר את השמן. 2. מוסיפים את הבצלים החתוכים ומטגנים עד לשקיפות הבצל ומוסיפים את הפירות היבשים. 3. מוסיפים את כף הסוכר ומערבבים ליצירת קרמל. 4. מסדרים את שוקי העוף בסיר ומטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. 5. מפזרים כורכום וכף פפריקה ומוסיפים את הקינמון והמלח. 6. מוסיפים כוס מים לסיר ומערבבים בעדינות. 7. מכסים את הסיר ומניחים לו להתבשל על להבה נמוכה כ-30 דקות. 8. מוסיפים 1/4 כוס מים, מפזרים 1/2 כף פפריקה ואת הכוסברה הקצוצה מוסיפים ומבשלים עוד 5 דקות.