אוכל

ישבנים על סלט קוסקוס ועשבי תיבול

ישבני עוף שהושרו במרינדה של ג'ינג'ר ובלסמי, יושבים (כי זה מה שהם יודעים לעשות) על סלט של קוסקוס, עשבי תיבול ופיסטוקים. מיכל אפשטיין מסבירה איך מכינים, שלב אחרי שלב, את המנה שהביאה אותה לאיפה שהיא היום

מיכל אפשטיין | מאסטר שף | פורסם 21/07/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לסלט:

כוס וחצי קוסקוס, מוכן לפי ההוראות על האריזה (המידה היא לקוסקוס אחרי הבישול)

חצי צרור כוסברה

עלים משישה גבעולי נענע

חצי צרור פטרוזיליה

מלח

3-5 כפות שמן זית

בצל אחד, פרוס לרצועות ומטוגן עם מעט כמון

פלפל ירוק חריף (אפשר פחות), קצוץ

הרבה בצל ירוק, קצוץ גס

חופן פיסטוקים, קלופים וקצוצים גס

צרור עלי רוקט

לישבנים:

15 ישבנים של עוף (מבקשים מהקצב)

4 כפות שמן זית

2 כפות בלסמי

1 שן שום כתושה

2 ס"מ ג'ינג'ר

מעט שבבי צ'ילי

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 להכנת המרינדה: מערבבים שמן זית, חומץ בלסמי, שום, ג'ינג'ר, שבבי צ'ילי, מלח ופלפל ומשרים את הישבנים 24 שעות, או לפחות לילה (בתכנית, מן הסתם, הם הושרו לפרק זמן קצר בהרבה).

2 מסננים את המרינדה ושומרים אותה בצד. מחממים את המחבת עם מעט מאוד שמן, מוסיפים את הישבנים ונותנים להם צריבה חזקה. מנמיכים את הלהבה ומניחים להם להיטגן כ-10 דקות מכל הכיוונים, ובינתיים מכינים את סלט הקוסקוס. מדי פעם חוזרים למחבת ושופכים את השמן שניגר מהישבנים על הישבנים עצמם.

3 טוחנים את כל עשבי התיבול (כוסברה, נענע ופטרוזיליה) במעבד מזון עם מעט מלח ומוסיפים את שמן הזית תוך כדי. התוצאה צריכה להיות נוזלית ולהזכיר פסטו.

4 מרכיבים את המנה: מערבבים את העיסה הירוקה עם הקוסקוס המוכן. מוסיפים את הבצל המטוגן, הפלפל החריף, הבצל הירוק, הפיסטוקים והרוקט. 

5 מחזירים את המרינדה שבה שרו הישבנים למחבת, מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה את הישבנים. מבשלים ללא כיסוי תוך כדי ערבוב עוד כמה דקות, עד שכל הישבנים מזוגגים יפה.

6 להגשה: שמים סלט במרכז הצלחת ועליו את הישבנים. מפזרים עוד מעט פיסטוקים קצוצים, ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. 

 

>> בשבוע שעבר דהרנו פה על מאפה שמרים שושנים

>> בשעה טובה: מקום עם אוכל טעים בקניון עזריאלי!