אוכל

כדורי שניצל ממולאים וסופר סופר פריכים

טרנד הקדאיף כאן, והוא לא מתכוון ללכת לשום מקום – אז בואו ננצל אותו דווקא למנה מלוחה, ונכין כדורי שניצל ופירה בציפוי הכי פריך שאתם יכולים לדמיין. ספרו לפירורי הלחם שבארון שהפעם הם פטורים

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 17/03/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 כדורי שניצל:

חצי קילו עוף טחון

שלושת רבעי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

שמן לטיגון

למילוי:

3 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לקוביות

מלח

לציפוי:

1 כוס קמח

2 ביצים טרופות

2 כוסות קדאיף קצוץ

  להגשה:

קטשופ ומיונז

אופן ההכנה:

1 מתחילים במילוי: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר במים עד לריכוך, מסננים ומועכים לפירה. מתבלים במלח.

2 מערבבים בקערה את העוף הטחון, מלח ופלפל שחור.

3 לוקחים חופן קטן מתערובת העוף ומשטחים על ריבוע של ניילון נצמד. מניחים במרכזו כפית מהפירה וסוגרים את הניילון – וכך את הקציצה (אפשר להשתמש בשקית זילוף, לא חובה). אם הניילון נדבק לעוף הטחון מכניסים למקפיא ל-5 דקות, ואז הוא ישתחרר בקלות.

4 טובלים את כדורי העוף בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בקדאיף הקצוץ.

5 מטגנים בשמן עמוק 2-3 דקות, עד הזהבה. מגישים עם קטשופ ומיונז (או מה שאוהבים).

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

כדורי שניצל בקדאיף (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
כדורי שניצל בקדאיף|צילום: יעל קצב, mako אוכל
כדורי שניצל ממולאים וסופר סופר פריכים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
כדורי שניצל ממולאים וסופר סופר פריכים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!