אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

פרגיות בתנור עם ירקות

נתחים עסיסיים של פרגיות בתיבול חריף-מתוק - מתכון אחד שהוא ארוחה שלמה

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 01/07/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 630 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

8 סטיקים פרגיות

2 פלפלים אדומים

2פלפלים ירוקים

3 בצלים

3 בטטות

3 גזרים

1 ראש שום

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

עלי תימין

שמן זית

רוטב צ'ילי מתוק חריף

רוטב סויה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 חותכים את הפרגיות לנתחים (כל סטייק ל-4 חלקים). משרים את נתחי הפרגיות לשעה במשרה של שמן זית, רוטב צ'ילי, רוטב סויה, מלח, פלפל שחור ופפריקה.

3 חותכים את הבצלים והפלפלים לרצועות, את הבטטות והגזרים לטבעות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל את שיני השום השלמות.

4 מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור ופפריקה. מזלפים מעל את שמן הזית, רוטב הצ'ילי והסויה. מערבבים היטב את כל המרכיבים.

5 מוסיפים מעל את נתחי הפרגיות ומכניסים לתנור שחומם מראש.

6 צולים כ-40-45 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם ועד להשחמה קלה של נתחי הפרגיות .