אוכל

עוף שלם צלוי עם מייפל ובטטות

מאכל יפני עדין ומענג

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 25/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 עוף שלם

4 כפות שמן זית

4 כפות סירופ מייפל אמיתי

2 כפות רוטב סויה

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

2 כפות סוכר חום

5 עלי מרווה קצוצים

1 כף של גרגרי כוסברה כתושים

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1 לימון

6 בטטות קטנות חצויות לאורכן

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות.

>> מתכונים לראש השנה

2 בקערה, מערבבים את שמן הזית, סירופ המייפל, הסויה, הבלסמי, הג'ינג'ר, הסוכר, המרווה, גרגרי הכוסברה, המלח והפלפל.

3 מפרידים את העור מהעוף, מושחים את העוף בתערובת מכל צדדיו וממלאים אותו בלימון השלם.

4 מושחים גם את חצאי הבטטות בתערובת.

5 את העוף והבטטות מניחים בתבנית ומעבירים לתנור החם למשך 40 דקות או יותר. מדי פעם הופכים את העוף.