עוף שלם צלוי עם מייפל ובטטות
מאכל יפני עדין ומענג
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 25/11/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 עוף שלם
4 כפות שמן זית
4 כפות סירופ מייפל אמיתי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 כפות סוכר חום
5 עלי מרווה קצוצים
1 כף של גרגרי כוסברה כתושים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 לימון
6 בטטות קטנות חצויות לאורכן
אופן ההכנה:
1 מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות.
2 בקערה, מערבבים את שמן הזית, סירופ המייפל, הסויה, הבלסמי, הג'ינג'ר, הסוכר, המרווה, גרגרי הכוסברה, המלח והפלפל.
3 מפרידים את העור מהעוף, מושחים את העוף בתערובת מכל צדדיו וממלאים אותו בלימון השלם.
4 מושחים גם את חצאי הבטטות בתערובת.
5 את העוף והבטטות מניחים בתבנית ומעבירים לתנור החם למשך 40 דקות או יותר. מדי פעם הופכים את העוף.