אוכל
צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב

עוף ממולא בבשר, אורז וצנוברים

מתכון פשוט אך חגיגי, שיסחף אחריו ים של מחמאות

מוטי בר און | אוכל מכל הלב | פורסם 01/07/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 281 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

עוף שלם (רצוי לבקש מהקצב להסיר את כל העצמות)

למלית

1 כוסות אורז
1 כוס מרק עוף
400 גרם בשר טחון
2 בצלים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
בהרט
קינמון
כמון
צרור פטרוזיליה קצוצה
צנוברים קלויים

למשרה

שמן קנולה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

1 להכנת המלית: משרים את האורז לחצי שעה במים רותחים. בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו היטב עד שישנה את צבעו.

2 מוסיפים את האורז, מתבלים לפי הטעם, מוסיפים את המרק והפטרוזיליה ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות.

3 קולים את הצנוברים.

4 מערבבים את האורז עם מזלג ומוסיפים את הצנוברים אשר קלינו. נותנים למלית להתקרר.

5 להכנת העוף: מערבבים את מרכיבי המשרה ומורחים היטב את העוף מבפנים ומבחוץ עם משרה התבלינים. אפשר להיעזר במברשת .

6 ממלאים את פנים העוף במלית האורז. ניתן למלא גם בחלקו החיצוני של העוף, כלומר בין העור לחזה, מה שנותן לעוף מראה תפוח ומלא.

7 מכניסים את העוף לשקית קוקי ושופכים פנימה את שארית המשרה. מחוררים את השקית בחלקה העליון ומכניסים לתנור ב-180 מעלות לשעה.

8 לאחר שעה מוציאים את העוף בזהירות משקית הקוקי, נפטרים מעודפי הנוזלים שנותרו בשקית ומחזירים את העוף להשחמה סופית בתנור לעוד כחצי שעה.