אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוף בשום בנוסח הודו-סין

חשבתם שעוף כבר לא יכול לרגש אתכם? אז חשבתם. מתכון פשוט בנוסח אסיאתי שבכמה שלבי הכנה עושה את העבודה

סרנדה דילבסקי | מאסטר שף | פורסם 06/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

העוף:

500 גרם חזה עוף

1 ביצה

2 כפות קורנפלור

כף קמח

2 כפות רוטב צ'ילי חריף

כף סויה

כפית חומץ אורז

שמן לטיגון

הפלפל:

10 שיני שום

4 כפות שמן קנולה

פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות

בצל אדום גדול חתוך לקוביות

4 כפות רוטב צ'ילי חריף

2 כפות סויה

כף חומץ אורז

2 כפות קטשופ

חצי כוס ציר מרק עוף (אפשר להשתמש באבקה או להחליף במים)

כף קורנפלור

4 כפיות מים

האורז:

2 כוסות אורז

3 כוסות ציר מרק עוף (אפשר להשתמש באבקה או להחליף במים)

כף שמן קנולה לטיגון

הכרישה:

1 כרישה (רק החלק הלבן) חתוכה לטבעות

5 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות

2 שיני שום פרוסות דק

2 כפות שמן לטיגון

2 כפות רוטב צ'ילי חריף

כף ג'ינג'ר כתוש

2 כפות סויה

כף חומץ אורז

לקישוט: 2 כפות כוסברה קצוצה

כף שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1 העוף: חותכים חזה עוף לקוביות קטנות ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מטגנים עד להשחמה ושמים בצד.

 

2 הפלפל: כותשים את השום ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הבצל והפלפל ומטגנים במשך 4 דקות. מוסיפים את רוטב הצ'ילי החריף, הסויה, חומץ האורז והקטשופ תוך כדי ערבוב. מוסיפים את ציר העוף עד לבעבוע. מוסיפים את חזה העוף וממסים את הקורנפלור עם 4 כפיות מים. מוסיפים למחבת ומבשלים 5 דקות נוספות.

 

3 האורז: מטגנים את האורז ומוסיפים את ציר העוף. מבשלים ומניחים בצד כשמוכן.

 

4 הכרישה: מכניסים את הכרישה, הפטריות והשום לווק מחומם עם שמן, מוסיפים את רוטב הצ'ילי החריף, הג'ינג'ר, הסויה וחומץ האורז ומערבבים עד שהפטריות מוכנות. מוסיפים את האורז ומבשלים יחד 5 דקות.

 

5 מפזרים מעל הכל את השומשום הקלוי והכוסברה ומגישים.

 

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים