אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן

נתחי עוף מוקפצים עם סילאן, ג'ינג'ר, שקדים וקשיו

מנה אסייתית משודרגת בטעם מתקתק שלמדנו לאהוב, עם ג'ינג'ר ושקדים קלויים, המעניקים תוספת קראנצ'ית נהדרת

אבי ביטון ובני סיידא | ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן | פורסם 16/01/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

750 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

למרינדה:

1/2 כוס סילאן

1/3 כוס רוטב סויה

6 שיני שום, כתושות

4 כפות מיץ לימון

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק־חריף

להשלמת המנה:

4 כפות שמן

2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר גס

6 שיני שום, פרוסות

1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

100 גרם שקדים מולבנים חצויים, קלויים

50 גרם אגוזי קשיו, קלויים

להגשה:

3 בצלים ירוקים, קצוצים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את העוף עם כל מרכיבי המרינדה, מכסים ומשרים 3 שעות במקרר.

2 מסננים את נתחי העוף מהמרינדה (שומרים את הנוזלים). מחממים במחבת את השמן ומקפיצים את נתחי העוף על להבה גבוהה, בשלושה מחזורים, כ-4 דקות עד שהעוף משנה את צבעו. מעבירים לצלחת.

3 מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים דקה. מחזירים למחבת את העוף המטוגן ונוזלי המרינדה ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את השקדים ואגוזי הקשיו, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. טועמים ומשפרים תיבול. מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים על אורז לבן.