נתחי עוף מוקפצים עם סילאן, ג'ינג'ר, שקדים וקשיו
מנה אסייתית משודרגת בטעם מתקתק שלמדנו לאהוב, עם ג'ינג'ר ושקדים קלויים, המעניקים תוספת קראנצ'ית נהדרת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
750 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
למרינדה:
1/2 כוס סילאן
1/3 כוס רוטב סויה
6 שיני שום, כתושות
4 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק־חריף
להשלמת המנה:
4 כפות שמן
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר גס
6 שיני שום, פרוסות
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
100 גרם שקדים מולבנים חצויים, קלויים
50 גרם אגוזי קשיו, קלויים
להגשה:
3 בצלים ירוקים, קצוצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את העוף עם כל מרכיבי המרינדה, מכסים ומשרים 3 שעות במקרר.
2 מסננים את נתחי העוף מהמרינדה (שומרים את הנוזלים). מחממים במחבת את השמן ומקפיצים את נתחי העוף על להבה גבוהה, בשלושה מחזורים, כ-4 דקות עד שהעוף משנה את צבעו. מעבירים לצלחת.
3 מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים דקה. מחזירים למחבת את העוף המטוגן ונוזלי המרינדה ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את השקדים ואגוזי הקשיו, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. טועמים ומשפרים תיבול. מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים על אורז לבן.