אוכל
תמונת AVI׃ שיעור פרטי עם אהרוני

עוף באפונה וכרובית

מתכון של ארז קומורובסקי

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 20/04/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

 תרנגולת מחולקת לשמיניות
כוס וחצי אפונת גינה טרייה
2 כוסות כרובית חתוכה לפרחים
2 כוסות חלב קוקוס

לתערובת התבלינים

3 כפות גרגירי כוסברה
1 כפית פלפל אדום חריף מיובש
חצי כפית כורכום מגורר טרי
1 כפית זירעוני כמון
חצי כפית זירעוני חילבה
חצי כפית זירעוני חרדל
1 כפית פלפל שחור
מלח ים לפי הטעם
כפות שמן צמחי איכותי

אופן ההכנה:

1 קולים את כל התבלינים על מחבת ברזל יבשה למשך שניות אחדות, עד שריחם יתפשט באוויר. 2. כותשים דק במכתש ובעלי, או במטחנת תבלינים. 3. מעסים את חלקי התרנגולת בתערובת התבלינים שהכנתם ושערבבתם עם השמן הצמחי. 4. מוסיפים את המלח. 5. מחממים היטב מחבת ברזל שטוחה וגדולה. 6. מכניסים את התרנגולת למחבת החמה, ומטגנים כמה דקות מכל צד. 7. מוסיפים את הכרובית וממשיכים בטיגון. 8. מוזגים את חלב הקוקוס לתוך המחבת ומבשלים עד שהוא מסמיך. 9. מוסיפים את אפונת הגינה הטרייה, וממשיכים בבישול עוד כ-2 דקות. 10. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.