אוכל
צילום׃ בועז לביא, mako אוכל

עוף עם אפונה ותפוחי אדמה

מריחים את הסתיו באוויר? גם אנחנו, וזה מיד מריץ אותנו למטבח, להעמיד איזה תבשיל טוב שימלא את החלל בריחות ביתיים נהדרים. עכשיו אנחנו מוכנים להתחיל את "אחרי החגים"

רונן גואטה | מסעדת גואטה | פורסם 16/10/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3 בצלים, קצוצים

4 כרישות, פרוסות דק

שמן לטיגון

2 גבעולי סלרי

חופן כוסברה קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

5 כרעיים ו-8 פולקע עוף

4-5 תפוח אדמה, חתוכים לסירות

2 כפות שום כתוש

חצי קילו אפונת גינה

מלח

פלפל שחור

כורכום

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל והכרישה על אש גבוהה עד שהם מתרככים, מוסיפים את גבעולי הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה (משאירים מעט בצד להוספה בסוף). ממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב.

2 מוסיפים את העוף וצורבים אותו מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב.

3 מנמיכים את האש ומוסיפים את תפוחי האדמה והשום. מתבלים לפי הטעם. מערבבים את הכל ביחד ומאדים כ-5 דקות.

4 מוסיפים מים עד לכיסוי תכולת הסיר ומבשלים כ-10 דקות על אש גבוהה. מנמיכם את האש ומבשלים 35 דקות נוספות. 

5 מוסיפים את האפונה ומפזרים את שאר הכוסברה והפטרוזיליה מעל התבשיל. ממתינים 7 דקות ומכבים את האש.

המתכון באדיבות גואטה שוק צפון, ראול ולנברג 20, תל אביב