צילום׃ istockphoto
סופריטו עוף וארטישוק
תבשיל עוף עשיר, טעים ומשביע בניחוחות של כורכום והל
גיל חובב | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה
| פורסם 08/07/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
מעט שמן לטיגון
2 עופות מחולקים לשמיניות
6 לבבות ארטישוק מחולקים לרבעים
1 כוס מרק עוף
1 כפית מחוקה פלפל אנגלי טחון
1 כפית מחוקה כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
2 תרמילי הל
מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מרתיחים בסיר קטן, את מרק העוף עם כל התבלינים.
2 במקביל מזהיבים, בסיר רחב, את חלקי העוף בשמן מכל צידיהם. מוציאים ושומרים בצד.
3 מטגנים, באותו הסיר, גם את הארטישוקים להזהבה.
4 מסדרים חזרה את חלקי העוף בשכבה אחידה מעל הארטישוקים. יוצקים כחצי כוס מהרוטב על העוף והארטישוקים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה כשעתיים.