אוכל
צילום׃ istockphoto

סופריטו עוף וארטישוק

תבשיל עוף עשיר, טעים ומשביע בניחוחות של כורכום והל

גיל חובב | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 08/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

מעט שמן לטיגון
2 עופות מחולקים לשמיניות
6 לבבות ארטישוק מחולקים לרבעים
1 כוס מרק עוף
1 כפית מחוקה פלפל אנגלי טחון
1 כפית מחוקה כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
2 תרמילי הל
מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מרתיחים בסיר קטן, את מרק העוף עם כל התבלינים.

2 במקביל מזהיבים, בסיר רחב, את חלקי העוף בשמן מכל צידיהם. מוציאים ושומרים בצד.

3 מטגנים, באותו הסיר, גם את הארטישוקים להזהבה.

4 מסדרים חזרה את חלקי העוף בשכבה אחידה מעל הארטישוקים. יוצקים כחצי כוס מהרוטב על העוף והארטישוקים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה כשעתיים.