עוף בקארי אדום ופלפלים
מנה עזת טעם וקלה להכנה, שבה הקארי האדום עושה את העבודה. אם אהבתם את טעם הקארי האופייני, נסו לשלב אותו בתבשילים נוספים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות או לרצועות
1 כף גדושה מחית קארי אדומה (להשיג במרכולים או בחנויות מזון מהמזרח)
3 בצלים ירוקים, קצוצים גס
קליפה מגוררת דק ומיץ מלימון אחד
4 כפות שמן
1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
2 כפות רוטב סויה
1 כף נאם־פלא (רוטב דגים תאילנדי, להשיג בחנויות מזון מהמזרח)
להגשה:
100 גרם בוטנים, קלויים וקצוצים גס
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את נתחי העוף, הקארי, הבצל הירוק, מיץ הלימון וגרידת הלימון, ומשהים לשעה.
2 מחממים מחבת כבדה, מוסיפים 2 כפות מהשמן ואת שני סוגי הפלפלים ומטגנים כ-5 דקות עד שהפלפלים משנים את צבעם. מעבירים לקערה.
3 מוסיפים לאותה מחבת את יתרת השמן ומטגנים את נתחי העוף בשלושה מחזורים, כ-3 דקות מכל צד, עד שצבע העוף משתנה.
4 מחזירים למחבת את הפלפלים, את כל נתחי העוף, רוטב הסויה ורוטב הדגים ומערבבים. מבשלים דקה. מגישים על אורז לבן ומפזרים מעל את הבוטנים.