אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן

עוף בקארי אדום ופלפלים

מנה עזת טעם וקלה להכנה, שבה הקארי האדום עושה את העבודה. אם אהבתם את טעם הקארי האופייני, נסו לשלב אותו בתבשילים נוספים

אבי ביטון ובני סיידא | ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן | פורסם 16/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות או לרצועות

1 כף גדושה מחית קארי אדומה (להשיג במרכולים או בחנויות מזון מהמזרח)

3 בצלים ירוקים, קצוצים גס

קליפה מגוררת דק ומיץ מלימון אחד

4 כפות שמן

1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות

2 כפות רוטב סויה

1 כף נאם־פלא (רוטב דגים תאילנדי, להשיג בחנויות מזון מהמזרח)

להגשה:

100 גרם בוטנים, קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את נתחי העוף, הקארי, הבצל הירוק, מיץ הלימון וגרידת הלימון, ומשהים לשעה.

2 מחממים מחבת כבדה, מוסיפים 2 כפות מהשמן ואת שני סוגי הפלפלים ומטגנים כ-5 דקות עד שהפלפלים משנים את צבעם. מעבירים לקערה.

3 מוסיפים לאותה מחבת את יתרת השמן ומטגנים את נתחי העוף בשלושה מחזורים, כ-3 דקות מכל צד, עד שצבע העוף משתנה.

4 מחזירים למחבת את הפלפלים, את כל נתחי העוף, רוטב הסויה ורוטב הדגים ומערבבים. מבשלים דקה. מגישים על אורז לבן ומפזרים מעל את הבוטנים.