אוכל
תמונת AVI׃ none

צלי עוף

מתכון ביתי לצלי עוף עם עגבניות, גמבות ותיבול ארומתי של פפריקה וכורכום

עדן הראל | עושים שכונה | פורסם 26/12/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כרעיים
3 גמבה חתוכות לרצועות
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל קצוץ
שמן זית
1 כפית מלח
½ כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
½ כפית אבקת מרק עוף
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

2 מוסיפים את העוף ומטגנים עד להשחמתו.

3 מוסיפים את הגמבה ומערבבים.

4 מוסיפים את העגבניות ו-2 כוסות מים רותחים.

5 מחכים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים – מלח, כורכום, פפריקה מתוקה ואבקת מרק עוף.

6 מכסים ומעבירים לאש קטנה. משך הבישול שעתיים עד שעתיים וחצי. יש להפוך מדי פעם את חלקי העוף ובמידת הצורך להוסיף מעט מים.