אוכל
צילום׃ none

כבדי עוף בתפוחי עץ, יין ודבש (4 מנות)

את המתכון הזה פגשתי, בתחילת דרכי כבשלנית, אי-שם בשנות השמונים. מאז ביצעתי בו שינויים אחדים כמו להחליף מרגרינה בשמן, והוא הפך להיות מתכון קלאסי וחגיגי במשפחתי.

Tova66 | מתכוני גולשים | פורסם 23/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג כבדי עוף צלויים (מטעמי כשרות)

4 תפוחי עץ גראנד קלופים ופרוסים לפרוסות של 2 מ"מ

שמן קנולה (הכמות לפי הצורך)

חצי כוס יין אדום (יבש או מתוק - אני השתמשתי במתוק)

2 כפות מלאות דבש

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה בקלחת את היין והדבש, תוך בחישה. מבשלים במשך כ-5 דקות, ומניחים בצד.

במחבת רחבה מטגנים את פרוסות תפוחי העץ עד להזהבה משני הצדדים. מניחים בצלחת נפרדת עד שמסיימים לטגן את כל הפרוסות.

על הפרוסות האחרונות שבמחבת מסדרים יפה את כבדי העוף. מוסיפים מעליהם את פרוסות התפוחים שבצלחת ומוזגים מעל את רוטב היין בצורה שווה.

מנערים את המחבת כך שהרוטב יגיע לכל הכבדים, הופכים אותם בזהירות ומנערים את המחבת שוב.

להגשה: מסדרים בצלחת מצע של פרוסות תפוחים, עליהן מניחים כבדי עוף, ומעטרים ברוטב שנוצר במחבת. אפשר להגיש בתוספת פירה תפוחי אדמה או אורז לבן.