אוכל
צילום׃ אסף רונן

כבדים בסילאן ופירה

מתכון לארוחה טעימה ומזינה בפחות משעה. שילוב נהדר בין הכבדים לרוטב מתקתק

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 28/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

4-5 תפוחי אדמה אדומים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2-3 כפות שמן קנולה לטיגון הבצל

2-3 בצלים, חתוכים לרצועות

2-3 שיני שום קצוצות (לא חובה)

650-700 גר' כבד עוף טרי, נקי ושטוף

1/3 כוס סילאן

2-3 עלי דפנה

מלח ופלפל שחור גרוס

¼ כוס שמן קנולה או זית, לפירה

2-3 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את תפוחי אדמה בסיר עם מים עד שהם מתרככים (כ-15-20 דקות).

2 במקביל מטגנים במחבת רחבה את הבצל 5-10 דקות, מוסיפים את השום והכבדים ומטגנים עד שהם זהובים ולא יותר מדי רכים.

3 מוסיפים את הסילאן, עלי הדפנה והתבלינים ומערבבים.

4 מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים שמן (אפשר ועדיף שמן זית), עירית, מלח ופלפל שחור ומועכים לפירה.

5 מניחים בצלחת הגשה את הפירה, ומעליו את הכבדים עם הבצל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!