אוכל
צילום׃ פאני דוד, mako אוכל

עוף עם זיתים של סבתא עליזה

כל מי שגדל בבית מרוקאי מכיר את המנה הזאת - שהיא כל כך פשוטה ובסיסית וכל כך כל כך טעימה. רוצים להתחיל שבוע בתחושה הכי ביתית שיש? זה הסיר בשבילכם

פאני דוד | mako אוכל | פורסם 27/06/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 כרעיים של עוף, מפורקות

מעט שמן זית

3 בצלים, חתוכים לרצועות

פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות (לא חובה)

15 עגבניות שרי או 3 עגבניות רגילות חתוכות לרבעים

כפית מלח

מעט פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

15-20 זיתים ללא חרצנים

2 כפות רסק עגבניות

כוס וחצי מים

אופן ההכנה:

1 צורבים את העוף קלות בשמן זית בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור. מוציאים לקערה.

2 מכניסים לסיר את הבצלים, הפלפל החריף, העגבניות והתבלינים ומטגנים להשחמה יפה.

3 מחזירים את חלקי העוף. מערבבים בקערה רסק עגבניות ומים ושופכים על העוף.

4 מביאים לרתיחה ומוסיפים את הזיתים.

5 מבשלים על אש קטנה כשעה.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות, ומכניסים את הסיר ללא כיסוי לכחצי שעה, להשחמה.

בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם

בתיאבון!