אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

חזה עוף בשמנת חמוצה על מצע כוסמת

מרקם שמנת שמאחד את כל החוויה למנה כיפית עם קריצה ביתית

אליסה המר | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 חזות עוף

2 מיכלי שמנת חמוצה

מעט חמאה או שמן קנולה לטיגון

1 בצל לבן גדול, קצוץ

2 כפות קמח

מלח

2 שיני שום, קצוצות

1 כוס כוסמת

אופן ההכנה:

1 חותכים כל חזה לשני חצאים וכל חצי ל-3 חלקים נוספים. מניחים בסיר רחב ומוסיפים את השמנת.

2 ממלאים כל גביע שמנת ריק במים פושרים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כרבע שעה עד שהעוף מוכן. כאשר הוא מוכן, מסירים את הסיר מהאש, מוציאים כוס אחת של נוזל ומקררים.

3 בינתיים, מטגנים את הבצל הקצוץ במעט חמאה או שמן קנולה עד להשחמה. למחבת מוסיפים את הנוזל המקורר תוך כדי ערבוב על אש גבוהה. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומלח לפי הטעם. ממשיכים לערבב עד למרקם אחיד.

4 מוסיפים את התערובת לסיר (שבו העוף), מערבבים ומוסיפים את השום.

5 מבשלים את הכוסמת ביחס של 1:2 בסיר נפרד. על כוס כוסמת אחת, מוסיפים 2 כוסות מים. יש להקפיד לשטוף היטב את הכוסמת לפני הבישול.

6 מתבלים במלח ומגישים יחד עם העוף.