פרגיות ברוטב חלב קוקוס
מנה משובחת בטעמים אסייתים של פרגית עסיסית ברוטב קארי וחלב קוקוס המוגשת על מצע אורז הודי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
2 בצלים לבנים
1 פלפל חריף אדום קצוץ
3 כפות שמן זית לאורז לרוטב ולפרגיות
4 ענפי תימין
3 נתחי פרגית עוף
2 כוסות אורז הודי
3 כוסות מים רותחים
2 כפות פפריקה מתוקה
2 פחיות חלב קוקוס
1 כפית קארי צהוב או אדום
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
להכנת האורז:1 מרתיחים בסיר קטן את המים ומוסיפים את המלח והפלפל השחור.
2 מטגנים את האורז ההודי עם שמן הזית בסיר.
3 כשהמים רותחים מוסיפים את המים לאורז ההודי ומכסים למשך כ-20 דקות באש נמוכה
להכנת הפרגית:4.שמים את הפרגיות בקערה עם שמן זית ופפריקה מתוקה ומערבבים. מכסים בניילון נצמד לכ-20 דקות.
להכנת הרוטב:
5.חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בשמן הזית עד להזהבה.
6.מוסיפים את התימין ואת הפלפל החריף.
7.מוסיפים את חלב הקוקוס עד לרתיחה ומוסיפים את הקארי המלח והפלפל השחור ומצמצמים עד להסמכה.
8.שהאורז מוכן מערבבים בעדינות.
9.מטגנים את הפרגיות בשמן הזית במחבת גדולה עד להשחמה.
להגשה:
10 שמים מעט מהרוטב בצלחת מעט עמוקה.
11 משמנים רינג או קערה קטנה, שמים בו את האורז ודוחסים מעט.
12 הופכים בעדינות על הרוטב ומניחים מעל את הפרגית. מקשטים במעט תימין ועירית קצוצה.