אוכל
צילום׃ JackJelly, Istock

שוקי אווז אפויות עם כרוב אדום ותפוחים

חגיגת טעמים חגיגית ומרעננת

| שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 שוקי אווז מנוקות
3 שיני שום כתושות
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
2 עלי דפנה שבורים

לכרוב עם התפוחים

5 כפות שומן אווז
בצל קצוץ
3 תפוחים קלופים חתוכים לטריזים
כרוב אדום מנוקה ופרוס דק
חצי כוס צימוקים
4 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כוס יין אדום יבש
מלח
פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את השום, הפלפל, המלח ועלי הדפנה ומורחים היטב את שוקי האווז בתערובת. מניחים בתבנית צלייה וצולים בחום של 180 מעלות כשעה. מדי פעם מרטיבים את השוקיים בשומן שניגר מהבשר. 2. מחממים את שומן האווז במחבת גבוהה ומטגנים בו את הבצל והתפוחים עד שהם משחימים מעט. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את הכרוב לטיגון קצר. מוסיפים את כל שאר החומרים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כעשרים דקות. 3. מוציאים את השוקיים מהתבנית. מניחים במרכז שש צלחות מעט מתערובת התפוחים והכרוב, ומניחים את השוקיים מעל.