אוכל
צילום׃ באדיבות המשפחה

השניצלים שאריאל הכי אוהב

אריאל ביבס בן ה-4 ואחיו כפיר בן ה-10 חודשים שבויים בידי חמאס כבר 33 ימים ארוכים מנשוא. עמוד האינסטגרם israeli_kitchen מייחל, כמו כולנו, לשובם המהיר בריאים ושלמים, ומפרסם את המתכונים למנות שהם אוהבים

יעל קצב | israeli kitchen | פורסם 09/11/23 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

600-700 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות בעובי של כ-2 ס"מ

שמן לטיגון

לבלילה:

2 ביצים

רבע כוס קמח

כפית חרדל דיז'ון חלק

כף מייפל

קצת מלח

לציפוי:

2 כוסות פירורי לחם מוזהבים

שלושת רבעי כוס שומשום

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את חומרי הבלילה, ומעבירים פנימה את רצועות העוף. מערבבים טוב טוב כך שהעוף יהיה עטוף לגמרי.

2 בקערה נוספת מערבבים את חומרי הציפוי.

3 טובלים את השניצלונים בציפוי, ונותנים להם לחיצה קטנה עם היד מכל צד כדי להדביק את הציפוי כמה שיותר.

4 מחממים שמן בעומק של לפחות 2.5-3 ס"מ.

5 מטגנים את השניצלונים 4-5 דקות, עד שהם יפים וזהובים. מוציאים לרשת סינון או לנייר סופג (רשת תשמור על הקראנצ'יות שלהם).

6 מגישים עם רטבים שאוהבים.

השניצלים של אריאל ביבס (צילום: יעל קצב, israeli kitchen)
השניצלים של אריאל ביבס|צילום: יעל קצב, israeli kitchen

והמנה של כפיר: אורז צהוב 

שמים בסיר כוס אורז, כפית שטוחה מלח, חצי כפית כורכום ושתי כוסות מים רותחים ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות. מגישים עם ירקות מאודים.

לפני שמתחילים לזלול עוצמים את העיניים ומתפללים שאריאל וכפיר, וכל החטופים שלנו, יחזרו הביתה בריאים ושלמים, ממש בקרוב.

***

המתכון של יעל קצב מנבחרת הבשלנים של @israeli_kitchen.