אוכל
צילום׃ Richard Sprang, GettyImages IL

תבשיל קורקבנים ברוטב

מנה משביעה ומנחמת

שירלי אהרון | mako | פורסם 11/05/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 246 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 קילו קורקבני עוף נקיים
5 תפוחי אדמה בינוניים או סלסלת פטריות שמפיניון
1/2 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה (לפי הטעם)
4 שיני שום קלופות וכתושות
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 שמים את הקורקבנים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה, שוטפים ומסננים, מעבירים לקערה ומתבלים בפלפל ומלח. 2. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה/פטריות השמפיניון לקוביות של 2 ס"מ. מניחים בקערה ומערבבים עם כמון וכורכום עד לציפוי אחיד. 3. מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקורקבנים וממשיכים לטגן על להבה נמוכה עוד 2-3 דקות. 4. מוסיפים פפריקה ומיד לאחר מכן מוסיפים 3/4 כוס מים כדי שהפפריקה לא תיחרך ותהפוך מרירה. 5. מוסיפים את תפוחי האדמה/פטריות מעל לקורקבנים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. 6. בחמש הדקות האחרונות לבישול מוסיפים את שיני השום הכתושות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים לצד לחם (מומלץ שחור).