אוכל
צילום׃ istockphoto

חזה עוף אפוי בשמן זית ולימון

ארוחת הערב שלכם להיום מתחילה כאן: חזה עוף בתנור, אפוי אבל עסיסי, ברוטב שמן זית, לימון ועשבי תיבול. צרפו לזה אורז וירק בצד - ואתם מסודרים עם ארוחה שלמה

אסתר בלום | mako אוכל | פורסם 04/06/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 213 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 חזות עוף (אם אפשרי בקשו מהקצב עם עור, אבל זה לא חובה)

1/4 כוס שמן זית

8-9 שיני שום כתושות

1/3 כוס יין לבן

קליפה מגורדת ומיץ מלימון אחד

1/2 1 כפיות אורגנו יבש

4 ענפי תימין

1 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)

לימון נוסף, חתוך לפלחים עם הקליפה

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

2 מחממים את השמן בסיר קטן ומוסיפים לו את השום. מבשלים כדקה (נזהרים לא לשרוף את השום) ומורידים מהאש. מוסיפים את היין, הקליפה והמיץ מהלימון, האורגנו, התימין, הצ'ילי וכפית מלח. מערבבים ומעבירים את השמן המתובל לתבנית אפייה קטנה.

3 מוודאים שהעוף יבש, ומעבירים אותו אל התבנית. מושחים אותו בתערובת השמן ומניחים את פלחי הלימון ברווחים הצמודים לעוף.

4 אופים 30-40 דקות, עד שהעוף מוכן ולבן מבפנים. אם משתמשים בחזה עוף ללא עור, כדי לא לייבש אותו יתר על המידה אפשר להרטיב אותו פעם-פעמיים בזהירות בשמן החם תוך כדי אפייה.

מגישים עם תוספת אורז וירק בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!