אוכל

עוף ממולא באורז של יהודית מאשה

מנה ביתית כיפית ומשביעה

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 עוף מס' 2, שלם
½ כוס אורז בסמטי
100 גרם בשר טחון
100 גרם טחולים נקיים של עוף
2 כפות צנוברים
½ זר שמיר קצוץ

לתערובת התבלינים

¼ כפית קינמון
¼ כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית ציפורן טחון
3 כפיות אבקת מרק בטעם עוף

לתערובת הציפוי

3 כפות דבש
2 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז עם כוס וחצי מים בסיר קטן. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומכבים את האש. מחכים כ-15 דקות עדי שהאורז יספוג את המים ויתבשל. 2. קולים את הצנוברים במחבת חמה ללא שמן , תוך ערבוב מתמיד, עד להזהבה. 3. מעבירים את האורז לקערת ערבוב ומוסיפים את הבשר, הטחולים, הצנוברים, השמיר ותערובת התבלינים. מערבבים לעיסה אחידה. 4. דוחסים את המילוי אל פנים העוף וסוגרים היטב בעזרת קיסם. 5. מכינים ציפוי לעוף: מערבבים את הדבש עם השום ומיץ הלימון. מורחים בתערובת היטב את העוף מכל צדדיו. עוטפים את העוף ברדיד אלומיניום. 6. מעבירים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 3 שעות. אופציה נוספת היא לאפות בתנור בטמפרטורה של 110 מעלות למשך לילה. 1. מגישים חם עם תפוחי אדמה אפויים.