כרעי עוף צלויות בתנור עם טנזיה פירות יבשים
מנה עסיסית ומלאת טעמים ברוטב מרוקאי מתקתק
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לטנזיה
1/2 כוס דבלים (תאנים יבשות)
1/2 כוס תמרים מגולענים
1/2 כוס שזיפים מגולענים
1/4 כוס צימוקים קטנטנים שחורים
2 כפות שמן קנולה או תירס
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
3 שיני שום, כתושות
1 כפית כמון טחון טרי
1 כפית קינמון טחון
1 כף כורכום
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
1/2 כוס יין לבן
לעוף
1 כף כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (אם רוצים)
1/2 כפית מלח סלרי (להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק)
3 כפות שמן תירס או קנולה
6-4 כרעיים, מחולקות לשוקיים וירכיים
להגשה
3/4 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
1 העוף: מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). מערבבים את התבלינים עם השמן בקערית ומעסים את נתחי העוף היטב בשמן המתובל. מעבירים לתבנית וצולים 20 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות) וצולים 40 דקות נוספות.
2 הטנזיה: שוטפים את הפירות היבשים וקוצצים אותם. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את התבלינים ואת הפירות היבשים ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב. מוסיפים את הסילאן ואת היין לבן. מכסים את הסיר ומבשלים תוך ערבוב כ-15 דקות. מצננים ומאחסנים בצנצנת זכוכית סגורה במקרר עד שבוע.
3 ההגשה: מחממים את הטנזיה אם יש צורך. עורמים אורז לבן או קוסקוס חם בקערת הגשה רחבה. מפזרים מלמעלה את הטנזיה ואת האגוזים. מניחים מלמעלה את הכרעיים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!