אוכל
צילום׃ יח"צ

פטה כבד עוף עם ריבת עגבניות שרי

ממרח מעודן של כבדי עוף בתיבול מקורי ומתקתק

שף אורי וקסלר | mako | פורסם 08/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לפטה

500 גרם כבד עוף נקי וצלוי לדרגת M
350 גרם מרגרינה או חמאה
מלח
פלפל
סוכר

לריבה

700 גרם סוכר
מעט מים
1 ק"ג עגבניות שרי שטופות
50 גרם צנוברים
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 להכנת הפטה: במעבד מזון טוחנים את הכבד עם המרגרינה או החמאה. מתבלים ומעבירים דרך נפה. מסדרים את הפטה בתבנית אינגליש קייק ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

2 להכנת הריבה: שמים בסיר את הסוכר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמופיעות בועות קטנות. מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מוסיפים את הצנוברים ופלפל שחור גרוס.