צילום׃ יח"צ
פטה כבד עוף עם ריבת עגבניות שרי
ממרח מעודן של כבדי עוף בתיבול מקורי ומתקתק
שף אורי וקסלר | mako
| פורסם 08/07/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (20 מנות):
לפטה
500 גרם כבד עוף נקי וצלוי לדרגת M
350 גרם מרגרינה או חמאה
מלח
פלפל
סוכר
לריבה
700 גרם סוכר
מעט מים
1 ק"ג עגבניות שרי שטופות
50 גרם צנוברים
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 להכנת הפטה: במעבד מזון טוחנים את הכבד עם המרגרינה או החמאה. מתבלים ומעבירים דרך נפה. מסדרים את הפטה בתבנית אינגליש קייק ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
2 להכנת הריבה: שמים בסיר את הסוכר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמופיעות בועות קטנות. מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מוסיפים את הצנוברים ופלפל שחור גרוס.