אוכל
צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור

עוף בפירות יבשים

חגיגה של פירות יבשים במתכון לעוף עם צימוקים, אגוזים, משמשים וכל טוב הארץ

| טיב טעם | פורסם 02/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 עוף שלם נקי
1ק"ג אוכמניות קפואות
100 גרם קשיו
100 גרם צימוקים
100 גרם פיסטוקים
100 גרם אגוזי לוז
100 בוטנים
100 גרם תאנים מיובשות
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם שזיפים מיובשים
2 ראשי שום מפורקים
3 יחידות בצל קצוצות דק
3 ענפי טרגון
1 כוס ליקר מנטה
1/2 כוס שמן זית
מלח/ פלפל

אופן ההכנה:

1 בסיר עמוק מחממים את שמן הזית ומשחימים את העוף מכל צדדיו.

2 מוציאים את העוף מהסיר, מכניסים פנימה את הבצל והשום ומטגנים אותם עד שמתקבל צבע קרמל.

3 מוסיפים את האוכמניות ואת יתר הפירות היבשים, מתבלים ומוסיפים את הטרגון.

4 מכניסים חזרה את העוף ומוסיפים את הליקר ואת המים עד גובה העוף.

5 מכסים ומבשלים למשך שעה קלה על אש נמוכה.

6 מומלץ להגיש על מצע אורז לבן או על פירה תפוחי אדמה או על מצע ירקות שורש מבושלים.