כבד עוף ביין אדום וסילאן על פירה
כבדי עוף ברוטב ארומתי ומתקתק של דבש תמרים ויין אדום על מצע פירה קטיפתי
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
חצי קילו כבד עוף
4 בצלי שאלוט קלופים
2 כוסות יין אדום חצי יבש
3 כפות סילאן
קומץ עלי תימין טריים
פלפל גרוס
מלח
שמן קנולה
לפירה
1 קילו תפו"א
1 שמנת מתוקה עמידה
1/2 כוס חלב
100 גרם חמאה
שורש סלרי קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 מכניסים את תפוחי האדמה ושורש הסלרי הקצוץ למים בטמפ' החדר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 25 דקות.
2 מרתיחים את היין במחבת עם הסילאן, בצלי שאלוט ועלי התימין. מצמצמים את הרוטב כרבע שעה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
3 במחבת קטנה מחממים שמנת מתוקה, חלב וחמאה עד להמסה מלאה ובעבוע.
4 כשתפוחי האדמה מוכנים, מסננים את המים ומחזירים לסיר באש קטנה לייבוש תפוחי האדמה מכלל הנוזלים. מועכים באמצעות מועך ידני עד למרקם קטיפתי ומוספים בהדרגה את רוטב השמנת עד שמגיעים למרקם הרצוי.
5 מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה, צולים את הכבדים דקה מכל צד ומוסיפים את רוטב היין לבישול של 5 דקות באש נמוכה.
6 מרכיבים את המנה - מניחים הפירה הקטיפתי על צלחת קעורה, יוצרים במרכז בקע ומניחים את הכבד עם מעט רוטב.
7 לקישוט - ניתן לגרד מעט קליפת לימון טרי ותלתלי בצל ירוק שהושרו כרבע שעה במי קרח.