אוכל
צילום׃ נועם דוד, סוגת

עוף עם שומר ואפונה על קוסקוס

סמדי בומבה עם מתכון שעובד תמיד - זריז, טעים ומשביע. שעה וזה מוכן

סמדר וקנין | mako אוכל | פורסם 20/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 שוקיים או ירכיים

4 כפות שמן

1 בצל גדול

3 שומר

חצי חבילת אפונה

3-4 גבעולי שמיר

חבילת קוסקוס

תבלינים:

חצי כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור גרוס

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר. כשהוא חם מטגנים בו את העוף לסגירה קלה. בינתיים מקלפים את הבצל וחותכים לרצועות לרוחב.

2 מוציאים את העוף ומניחים בצד. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים (באותו שמן).

3.חותכים את השומר לרבעים ומוסיפים לבצל. מתבלים, מערבבים ומוסיפים את העוף. מכסים במים עד שלושת-רבעי מגובה השומר והעוף. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.

4 מוסיפים את האפונה, קוצצים את השמיר ומפזרים. מוסיפים רבע כוס מים, מכסים וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה, או עד צמצום הנוזלים.

5 מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה, ומגישים ביחד.

* המתכון באדיבות סמדי בומבה לסוגת, המשיקה את סדרת הקוסקוס החדשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!