קבב עוף פרסי
קבב דל קלוריות - יש דבר כזה
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 12/11/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 קילוגרם חזה עוף, מנוקה משומן וגידים, טחון.
4 כפות שמן זית
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כף קליפת לימון מגורדת
1 בצל קצוץ דק
1 כוס כוסברה קצוצה
5 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים בעזרת הידיים את הבשר הטחון, השמן, מיץ וקליפת הלימון, הבצל, הכוסברה השום המלח והפלפל לכדי תערובת אחידה, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה. יוצרים מהתערובת קציצות קבב מוארכות או עגולות וצולים אותן על גריל פחמים, או מתחת לגריל הביתי שבתנור, כשלוש דקות מכל צד. ניתן גם לצלות את הקבב על מחבת פסים משומנת ולוהטת.